Overslaan en naar de inhoud gaan

Jane Harper – Wildernis

Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van Australië was bedoeld om de vijf collega's uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren.

Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek - en wist bepaalde geheimen. Over de firma waar ze werkte en over haar collega's. In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden...

Na haar indrukwekkende thrillerdebuut ’De droogte’ is Jane Harper terug met een nieuwe thriller. ‘De droogte’ werd een internationaal succes. Het boek werd aan 22 landen verkocht en de filmrechten zijn door Pacific Standard gekocht. Dat legde de verwachtingen voor ‘Wildernis’ hoog.

Wat mij betreft, heeft de auteur de verwachtingen waargemaakt én zelfs overtroffen. Wat is haar tweede thriller een spannend en boeiend boek. Harper weet vanaf de eerste pagina’s haar lezers in het boek te trekken en ze zorgt ervoor dat je het liefste in één ruk door wil lezen. Dat komt mede door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Je leest fragmenten uit het heden die afgewisseld worden door fragmenten uit de trektocht. Stukje bij beetje ontdek je daardoor wat er zich in de Australische wildernis precies heeft afgespeeld en wat er nu eigenlijk met Alice Russell is gebeurd. Zo goed gedaan! En heel leuk dat federaal agent Aaron Falk wederom een belangrijke rol speelt.

Als lezer bedenk je allerlei theorieën wat er gebeurd zou zijn, maar pas richting het einde van het boek ontdek je of je gelijk hebt gekregen of niet. Dat maakt van ‘Wildernis’ een enorm sterke thriller. Harper laat met dit boek zien dat ze zeker geen eendagsvlieg in het schrijversland is. Kom maar op met een derde boek!

Auteur: Jane Harper
Titel: Wildernis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400509740