Overslaan en naar de inhoud gaan

Janneke Schotveld – Sint zit vast

Sinterklaas is in het land! De ridster vindt het een heerlijke tijd en hoewel ze er eigenlijk te groot voor is, zet ze toch haar laars. Als ze midden in de nacht toevallig wakker wordt en even gaat kijken - alleen omdat ze dorst had, heus niet uit nieuwsgierigheid - is Sinterklaas nog niet geweest. De ridster heeft het gevoel dat ze poolshoogte moet gaan nemen.

Haar gevoel blijkt te kloppen: als ze door de donkere straten fietst, hoort ze iemand om hulp roepen. Het is Sinterklaas! Hij zit diep in de problemen, of eigenlijk diep in één probleem: een schoorsteen. De arme goedheiligman zit muurvast en de ridster krijgt hem er in haar eentje niet uit. Wat nu?

Het verhaal van ‘Sint zit vast’ begint met een korte introductie van één pagina over de dappere ridster, waarna het verhaal echt gaat beginnen. Janneke Schotveld heeft met de dappere ridster een erg leuk en stoer personage neergezet. De jonge doelgroep zal deze ridster omarmen en graag met haar mee op avontuur gaan.

Schotveld heeft er een spannend, grappig en boeiend avontuur van gemaakt. Jonge kinderen zijn nu natuurlijk al enorm bezig met Sinterklaas en de Pieten. Hoe leuk is het dan dat de dappere ridster een avontuur met Sinterklaas beleefd! Niet zomaar eentje… ze moet Sinterklaas redden, want anders krijgen de kinderen geen cadeautjes in hun schoenen. Geweldige verhaallijn, die enorm tot de verbeelding zal spreken. De afbeeldingen van Milja Praagman zorgen ervoor dat het verhaal nog meer tot leven komt. Je kunt een goed beeld vormen van de dappere ridster, maar ook van een vastzittende Sinterklaas en van de verschillende Pieten. Dat maakt van ‘Sint zit vast’ een heel leuk boek om (voor) te lezen.

‘Sint zit vast’ is een geestig sinterklaasverhaal om voor te lezen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Auteur: Janneke Schotveld
Titel: Sint zit vast
Serie: De dappere ridster
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000375134