Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Explosief vermoord

New York wordt onveilig gemaakt door een terroristengroep die onder de naam Cassandra op willekeurige plekken bommen tot ontploffing brengen. Het gevolg: talloze doden en gewonden. Eve Dallas ontvangt brieven van deze groep met de boodschap dat ze korte metten met de corruptie in de stad zullen maken.

Samen met haar team doet Dallas er alles aan om deze terroristen te stoppen. Maar hoe kun je dat doen als er zoveel doelwitten in de stad zijn waar de groep zich op kan richten? Dallas voelt zich verantwoordelijk voor wat er in haar stad gebeurt. Ze moet en zal erachter komen wie de mensen achter Cassandra zijn. En dan verhoogt de terroristengroep ineens de inzet… Welke gevolgen heeft dat? En kan Dallas ze stoppen voor het echt te laat is?

Na een spannende proloog die veel vragen oproept, begint ‘Explosief vermoord’ haast heel rustig. Een vrouw heeft haar geliefde uit jaloezie vermoord en doet daar zelf aangifte van. Een simpele zaak op het eerste gezicht, maar Eve Dallas denkt dat er meer aan de hand is. Ze krijgt echter amper de tijd om dat verder uit te zoeken, omdat er onverwachts een terroristische aanslag wordt gepleegd. Wie zit hierachter? En waarom?

J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) laat met dit negende deel uit de Eve Dallas-serie zien dat dit hoofdpersonage nog steeds interessant om te volgen is. In elk deel leer je weer wat meer over deze vastberaden inspecteur. De strijd in ‘Explosief vermoord’ is nog heviger dan ooit tevoren. Dat laat de auteur duidelijk naar voren komen. Het team staat op scherp, maakt nog meer overuren dan normaal het geval is en wil koste wat kost de terroristen stoppen. Dat zorgt voor vaart in het verhaal, waardoor je blijft lezen. Leuk detail in dit boek is dat je eens wat meer te weten komt over het verleden van Dallas’ assistente Peabody.

Het verhaal kent een zinderende ontknoping, waarbij je op het puntje van je stoel zit. Hoe zal het allemaal aflopen? De auteur toont wederom aan waarom de Eve Dallas-reeks tot de populairste thrillerseries ter wereld behoort. Ik kijk alweer uit naar het volgende deel…

Het onderwerp uit ‘Explosief vermoord’ is haast angstaanjagend actueel als je kijkt naar wat er zich in Parijs en Brussel heeft afgespeeld. Robb laat met dit deel uit de Eve Dallas-serie zien welke gevolgen een terroristische beweging kunnen hebben.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Explosief vermoord
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022575543