Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Rechtvaardig vermoord

In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie. Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub - Purgatory genoemd - waar zich schimmige zaken afspelen.

De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve's echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.

Met ‘Rechtvaardig vermoord’ is alweer het 11e deel uit de Eve Dalles-reeks verschenen. Elk boek kent een eigen zaak die binnen het verhaal wordt afgerond. Echter leer je in ieder boek meer over de verschillende hoofdpersonages. Daarom is het verstandig om de boeken op de goede volgorde te lezen.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk trekt J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) je in het verhaal. De eerste moord is gepleegd en het zet iedereen bij de politie meteen op scherp als blijkt dat het slachtoffer een agent is. Uiteraard is de moordlocatie eigendom van Dallas’ man Roarke. Na alle boeken die tot nu toe verschenen zijn, is dat geen verrassing meer. Of dat erg is…? Ik vind van niet. Het heeft wel iets dat Dallas en Roarke bij elke zaak op werkgebied ook met elkaar verbonden worden.

Robb heeft een prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor het boek heerlijk leest. Samen met Dallas en haar collega’s ga je op zoek naar de dader. Hierbij zet de auteur je regelmatig op het verkeerde spoor. Het duurt hierdoor wel eventjes voordat je door hebt hoe een en ander precies in elkaar steekt. Dat maakt het verhaal juist extra interessant. Richting de ontknoping komt alles in een stroomversnelling en worden alle losse eindjes aan elkaar geknoopt. Dat maakt van ‘Rechtvaardig vermoord’ een prima thriller om te lezen.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Rechtvaardig vermoord
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022575567