Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoorde getuige

Roarke, de man van inspecteur Eve Dallas, produceert een nieuwe vertolking van één van Agatha Christies korte verhalen. Tijdens de première blijkt het toneelmes waarmee de hoofdpersoon wordt vermoord te zijn vervangen door een echt mes. Acteur Richard Draco sterft ter plekke. Wie is hiervoor verantwoordelijk?

Helaas voor Dallas blijkt zo’n beetje iedereen een grondige hekel gehad te hebben aan de acteur en is haar lijst van verdachten ellenlang. Draco was in het echte leven een ware rokkenjager die de ene jonge vrouw na de andere versleet. Maar zit daar ook degene tussen die het toneelmes heeft vervangen?

‘Vermoorde getuige’ is alweer het tiende deel met Eve Dallas in de hoofdrol. De boeken uit deze reeks blijven geweldig en interessant om te lezen. Dat komt door meerdere zaken. Te beginnen met hoofdpersonage Eve Dallas. Ze is een sterke en krachtige vrouw met een heftig verleden. Stukje bij beetje krijg je als lezer meer informatie over dat verleden. Samen met haar man Roarke kan ze de wereld aan. Die wereld is ook goed gekozen. Het verhaal speelt zich namelijk in de toekomst af, waarin bijvoorbeeld droids heel normaal zijn.

De vlotte schrijfstijl van J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) draagt zeker ook bij de populariteit van de boeken. Spanning en razendsnelle acties komen regelmatig voorbij. Heerlijk! Dat geldt ook bij dit deel. Hoe kom je erachter wie de acteur vermoord heeft als zoveel mensen een motief kunnen hebben? Dat ontdek je alleen maar door te blijven lezen… en met lichte verbazing de ontknoping te lezen.

Robb heeft het met ‘Vermoorde getuige’ wederom voor elkaar gekregen: ze heeft een spannende thriller geschreven die van het begin tot het einde boeit. Op naar het volgende deel…!

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoorde getuige
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 333
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022575550