Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoorde schoonheid

Inspecteur Eve Dallas heeft het druk met haar werk als inspecteur en haar bruiloft met Roarke. Voor haar gevoel heeft ze op een zwak moment toegezegd op het huwelijksaanzoek van Roarke. Toch probeert ze er het beste van te maken… ook al lijkt dat niet altijd van harte te gaan. Roarke weet wel beter en trekt zich niets van haar gemekker aan.

Als topmodel Pandora op een gewelddadige manier vermoord wordt en Dallas’ beste vriendin Mavis de hoofdverdachte is, heeft Eve nog maar weinig tijd om zich met de bruiloft bezig te houden. Ze zet alles op alles om Mavis vrij te pleiten. Ook al lijken de bewijzen zich steeds meer op te stapelen in de richting van Mavis. Maar Eve zou Eve niet zijn als ze de onderste steen boven wil krijgen om achter de waarheid te komen. Lukt het haar om Mavis’ onschuld te bewijzen? En vergeet ze daarbij haar grote dag met Roarke niet?

‘Vermoorde schoonheid’ is alweer het derde deel in de Eve Dalles-serie. Mocht je de eerste twee delen – ‘Vermoord naakt’ en ‘Vermoorde reputaties’ – nog niet gelezen hebben, dan raad ik je dat wel aan. In elk deel wordt de behandelde moordzaak opgelost, maar je mist wel wat cruciale informatie over Dalles en Roarke als je de andere boeken nog niet gelezen hebt. Het verhaal van deze twee personen (en hun vrienden en familie) loopt door de delen heen.

Net als in de eerste twee boeken zorgt J.D. Robb (pseudoniem van Nora Roberts) voor vaart in het verhaal. Het lijkt rustig te beginnen met Dallas’ zoektocht naar een trouwjurk, maar dat komt vrij snel verandering in na de eerste moord. Als daarop vrij snel een tweede volgt, ben je als lezer ontzettend benieuwd of en hoe deze moorden met elkaar verbonden zijn.

Ondertussen leer je inspecteur Dallas op persoonlijk gebied weer wat beter kennen. Uit de eerdere delen weet je dat zij op jonge leeftijd iets gruwelijks heeft meegemaakt. Wat dat precies is, wordt in dit deel duidelijk. De auteur zorgt er daarmee voor dat je nog meer begrip en respect voor Dallas krijgt. Het is knap hoe ze uiteindelijk als persoon is geworden. Het had namelijk ook een heel andere kant op kunnen gaan.

Robb werkt op een spannende manier naar de ontknoping van ‘Vermoorde schoonheid’ toe. Het is af en toe haast jammer dat de zoektocht naar de moordenaar wordt onderbroken door ontwikkelingen naar de bruiloft toe. Het is erg leuk dat Roarke en Dallas gaan trouwen, maar je bent eigenlijk vooral benieuwd wie de dader is en wat zijn of haar motief was. Zonder iets te verklappen, kan ik je wel vertellen dat het voor mij als een verrassing kwam. Ik kijk al uit naar het vierde deel ‘Vermoord in extase’, dat in juli zal verschijnen.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoorde schoonheid
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 327
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789022569085