Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Verraad

In het luxueuze Palace Hotel van Roarke, de man van Eve Dallas, wordt een kamermeisje gewurgd gevonden in kamer 4602. De moordenaar lijkt Sly Yost te zijn, die vaak door de elite wordt ingehuurd. Eve kent hem maar al te goed, maar dat helpt haar niet bij het oplossen van deze zaak.

Daarbij is er nog iemand bij het noodlot van het kamermeisje betrokken. Iemand die een persoonlijk motief heeft dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Eve moet er rekening mee houden dat het echte doelwit van de moordenaar niet het kamermeisje was, maar haar eigen man.

‘Verraad’ is alweer het 12e deel in de Eve Dallas-reeks, een spannende serie boeken die Nora Roberts onder het pseudoniem J.D. Robb schrijft. Omdat de boeken aparte zaken behandelen, zijn ze prima losstaan te lezen. Mocht je alles willen weten over Dallas en haar man Roarke, dan kun je ze wel het beste op de juiste volgorde lezen.

Dit twaalfde deel begint met een spannende proloog, waardoor je meteen lekker in het verhaal zit. Je vraagt je direct af wie de moordenaar is en wie er vermoord is. Op die tweede vraag krijg je vrij snel antwoord; de eerste duurt wat langer. Robb heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Hierdoor vlieg je als het ware door het boek heen. Hoe verder je bent, hoe spannender het wordt en hoe sneller je gaat lezen. De verrassende ontknoping laat je uiteindelijk met verbazing achter. Waarschijnlijk komen sommige nieuwe personages uit dit boek nog in een ander deel terug…

Als je al meerdere boeken over Dalles hebt gelezen, leer je haar steeds beter kennen en begrijp je haar acties en handelingen steeds meer. Dat geldt overigens ook voor haar man Roarke en enkele directe collega’s. De auteur geeft in elk boek net weer wat nieuwe informatie over de vaste personages en dat maakt het een heerlijke reeks om te lezen.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Verraad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582763