Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeaniene Frost – Met een been in het graf

Als Special Agent voor de overheid probeert half-vampier Cat Crawfield de wereld te bevrijden van ronddolende ondoden. De lessen die ze van haar sexy en gevaarlijke ex Bones heeft geleerd, komen hierbij zeer goed van pas. Dan blijkt dat Cat het doelwit is geworden van de vampiers. Op dat moment is er maar één iemand die haar kan helpen, namelijk Bones. En dat is nu juist de persoon waar ze het liefste nooit meer iets mee te maken wil hebben…

De aantrekkingskracht tussen Cat en Bones is nog steeds aanwezig. Cat doet er alles aan om hun relatie deze keer volkomen zakelijk te houden. Maar lukt dat haar wel? En wat zijn de bedoelingen van Bones? Zal hij haar nog een keer laten gaan?

‘Met een been in het graf’ is het tweede deel in de Nachtjagers-serie. In het eerste deel van deze serie – ‘Halverwege het graf’ – laat Jeaniene Frost ons voor het eerst kennismaken met de hoofdpersonages Cat en Bones. Dit tweede deel gaat niet meteen verder waar het vorige deel is geëindigd, maar het is vier jaar later. Het is overigens wel raadzaam om de boeken “in de goede volgorde” te leven. Op die manier ben je van alles omtrent Cat en Bones op de hoogte. Er is veel gebeurd in vier jaar tijd. Cat werkt als Special Agent en heeft haar best gedaan om Bones te vergeten. Dan blijkt dat ze hem weer nodig heeft. Hoe zal dat gaan verlopen?

Naast de spanning tussen Cat en Bones is er in ‘Met een been in het graf’ veel actie aanwezig. Frost beschrijft vrijwel elke gevechtsscène zeer gedetailleerd. Dat verveelt niet, maar dat brengt extra actie in het boek. De seksscènes daarentegen zijn af en toe iets teveel van het goede. Prima dat de auteur op deze manier de (seksuele) spanning tussen de twee hoofdpersonen wil laten leven, maar het had in mijn ogen wel wat minder gekund. Deze scènes voegen nu niet altijd wat aan het verhaal toe.

Auteur: Jeaniene Frost
Titel: Met een been in het graf
Genre: Urban Fantasy
Aantal pagina's: 330
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 9789401601627