Overslaan en naar de inhoud gaan

Jellie Bouwstra – Hartsvriendin gezocht

Wat als je een ''slimmer-dan-goed-voor-je-is'' type bent dat naar Utrecht is verhuisd voor haar werk als lab analist, nog nooit een beste vriendin heeft gehad, niet goed tussen haar collega's past en hardop tegen haar kat praat? Juist. Dan scheur je de advertentie van beste-vriendingezocht.nl uit het tijdschrift dat in de wachtkamer van de tandarts ligt.

In haar zoektocht naar een vriendin belandt Iris in situaties die ze op haar eigen wijze het hoofd biedt. Lukt het haar om een beste vriendin te vinden, of raakt ze afgeleid door Mike, de broer van haar date Gaby, die ontzettend aantrekkelijk -maar o zo vervelend- is? Of door Wouter, de man die haar opfleurt wanneer een date niet komt opdagen?

Het onderwerp van ‘Hartsvriendin gezocht’ is origineel. Veel (feelgood) romans gaan over de liefde tussen een vrouw en een man, terwijl Jellie Bouwstra laat zien dat vrouwen ook op zoek kunnen gaan naar een (beste) vriendin. Want zoals hoofdpersonage Iris al eens zegt: het is best lastig om een goede vriendin te vinden als je volwassen bent, zonder relatie, zonder kinderen en niet echt een klik met je collega’s hebt.

Bouwstra heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn leest. Je leeft mee met Iris tijdens haar belevenissen in de zoektocht naar een nieuwe vriendin. Af en toe moet je gewoon even hardop lachen door wat Iris meemaakt. Erg leuk beschreven!

De auteur zorgt hier en daar voor een verrassende wending in ‘Hartsvriendin gezocht’. Hierdoor verloopt het verhaal niet overal zoals je van tevoren verwacht had. Heerlijk! Je beleeft met deze roman een aantal fijne en leuke leesuurtjes.

Auteur: Jellie Bouwstra
Titel: Hartsvriendin gezocht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 250
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086604081