Jennifer E. Smith – Happy mail

De 16-jarige Ellie O’Neill ontvangt een mailtje dat niet voor haar bestemd is. Ze besluit er toch op te antwoorden. Het resultaat: ze raakt verwikkeld in een leuke mailwisseling met een 17-jarige jongen die als huisdier een varken heeft. Ellie gaat steeds meer uitkijken naar de mailtjes. Wat ze echter niet weet, is dat ze met hét filmidool Graham Larkin aan het mailen is.

Graham is zo nieuwsgierig geworden naar Ellie dat hij de opnames van zijn nieuwste film in haar dorp laat plaatsvinden. Ellie moet niets hebben van de filmploeg en alles wat daarbij komt kijken. Ze valt niet in katzwijm bij de aanblik van tieneridool Graham. Maar dan ontdekt ze wie hij werkelijk is. En wat nu?

Rondsnuffelend in de bibliotheek kwam ik het boek ‘Happy mail’ van Jennifer E. Smith tegen. De flaptekst sprak me aan, dus ik besloot het mee naar huis te nemen. En daar heb ik geen spijt van gekregen.

Op het eerste gezicht lijkt dit verhaal vrij standaard en voorspelbaar te zijn. Het gewone meisje en de beroemde filmster die voor elkaar vallen. Maar ‘Happy mail’ is meer dan dat. Er zitten wel wat voorspelbare elementen in, maar de auteur zorgt ook voor een aantal verrassingen. Ellie en Graham blijken meer met elkaar te delen dan op het eerste gezicht lijkt. Doordat Smith het verhaal afwisselend vanuit de beide hoofdpersonen vertelt, leer je ze allebei goed kennen. Als lezer weet je op een gegeven moment meer over hun verleden dan dat ze tegen elkaar verteld hebben.

Smith heeft een vlotte schrijfstijl en heeft zich goed ingeleefd in haar karakters en haar lezerspubliek. Jongeren zullen dit boek zeker kunnen waarderen, maar ook voor oudere lezers is het boek de moeite waard. Ook al komt de uiteindelijke ontknoping niet helemaal als verrassing, ‘Happy mail’ zorgt voor een aantal mooie en ontspannen leesuurtjes.

Auteur: Jennifer E. Smith
Titel: Happy mail
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 357
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026134234

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.