Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – De kleine bakkerij aan het strand

Het leven van Polly Waterford staat op zijn kop. Haar relatie is op de klippen, haar bedrijf is failliet en ze is in de schuldsanering terechtgekomen. Kortom, ze moét weg.

Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby lijkt te worden.

In het begin van ‘De kleine bakkerij aan het strand’ ben je even zoekende in het verhaal. Wat voor persoon is Polly nu eigenlijk? Waarom besluit ze naar zo’n verlaten plek te verhuizen? En komt het ooit nog goed tussen Chris en haar? Je hebt wel eventjes de tijd nodig om in het verhaal te komen. Dat past eigenlijk wel bij het boek. Polly heeft namelijk ook de tijd nodig om aan haar nieuwe situatie en haar nieuwe woonplaats te wennen.

Als je dan eenmaal lekker in het verhaal zit, komt het allemaal wat meer tot leven voor je. Jenny Colgan beschrijft de omgevingen op een mooie manier, waardoor je er voor je gevoel zelf ook bij bent. Je ziet de vervallen bakkerij voor je, maar ook de vissers op zee en de grote Amerikaan met zijn bijen. Het loont dus zeker de moeite om door te blijven lezen, want er volgt een mooi verhaal dat niet zo standaard verloopt als je in eerste instantie zou denken. Polly maakt niet alleen mooie maar ook zelfs verdrietige momenten mee. Het past allemaal helemaal in het verhaal.

‘De kleine bakkerij aan het strand’ was mijn eerste kennismaking met Colgan. Ik ben benieuwd geworden naar haar andere boeken. Ik kijk vooral uit naar het tweede deel over Polly en haar plaatsgenoten.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: De kleine bakkerij aan het strand
Serie: De kleine bakkerij aan het strand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024585427