Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

Marissa Rossi arriveert op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel.

Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn pianospel dat tot diep in de nacht doorgaat.

Wat is het heerlijk dat er nog een vierde deel in De kleine bakkerij-serie is verschenen. De vorige drie boeken heb ik met veel plezier gelezen. Ik was erg benieuwd wat een nieuw avontuur op Mount Polbearne ons zou brengen.

Jenny Colgan heeft wederom een fijne roman geschreven, waarin ze dit keer een wat serieuzer onderwerp aanstipt. Hoe ga je om met een angststoornis? Dit onderwerp heeft ze op een mooie manier in het verhaal verwerkt. Je leert Marissa kennen en al gauw leef je met haar mee en hoop je dat ze er weer bovenop komt. Op een geloofwaardige manier laat de auteur de voortgang van het hoofdpersonage zien en hoe ze af en toe een terugval heeft.

Naast Marissa komen er in ‘Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij’ natuurlijk ook nog een aantal bekenden uit de eerdere boeken voorbij. Polly en haar gezin staan daarbij het meest centraal en je leest ook geregeld passages vanuit Polly. Wat is het fijn dat papegaaiduiker Neil er ook nog steeds is. Colgan weet met haar beeldende schrijfstijl het verhaal als het ware tot leven te krijgen. Heerlijk! Als je van de vorige delen genoten hebt, is het zeker een aanrader om nog een keer mee te gaan naar De kleine bakkerij.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij
Serie: De kleine bakkerij
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021031248