Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Wintereiland

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt - tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

‘Wintereiland’ is het derde deel uit de Café Zon & Zee-serie. Jenny Colgan begint dit boek met een ietwat uitgebreide beschrijving over de verschillende personen en hun persoonlijke situaties. Als je vlak hiervoor de andere twee delen hebt gelezen, voelt het wat overbodig dat de auteur hiermee begint. Je weet dit nog goed, omdat je er al eerder over hebt gelezen. Hierdoor kom je niet echt lekker in het verhaal en daar blijf je het hele boek “last van hebben”.

Zo blijft het personage Joël een vreemde snuiter. Ook al weet je inmiddels meer over zijn verleden, dat verklaart niet helemaal waarom hij soms doet wat hij doet. Je hebt als lezer af en toe moeite met zijn beslissingen en acties. Wel knap als dat Colgan haar personages zo tot leven weet te brengen. Alleen lijkt het in ‘Wintereiland’ net allemaal teveel te zijn. Als het tweede boek met een vijftigtal pagina’s was uitgebreid om een aantal verhaallijnen af te ronden, was de serie ook compleet geweest. Je had als lezer meer verwacht van dit slotdeel na het lezen van de andere boeken.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Wintereiland
Serie: Café Zon & Zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024586059