Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Zoek de zon op

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar 4-jarige zoontje Hari het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing?

Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

‘Zoek de zon op’ is het tweede deel uit de Happy Ever After-serie. Het boek kan prima losstaand gelezen worden, ook al komen er wel enkele personages uit het eerste deel in voorbij. Voor het volledige verhaal rondom die personages is het wel het leukste om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Jenny Colgan heeft wederom een fijne feelgood roman geschreven, waarin alleenstaande moeder Zoë het hoofdpersonage is. Je sluit haar als lezer al vrij snel in je hart en je gunt haar het allerbeste. Hari komt als een lief jongetje over, waar wel iets mee lijkt te zijn. Zonder iets weg te willen geven, ben je vooral benieuwd waar dit vandaan komt en hoe het opgelost kan worden.

Na een soort introductie begint het verhaal van ‘Zoek de zon op’ echt als Zoë en Hari in Schotland zijn aangekomen. Daar staat ze heel wat te wachten! Colgan laat zien dat Zoë niet voor één gat te vangen is, ondanks alle strubbelingen waarmee ze te maken heeft. Het hoofdpersonage maakt een interessante ontwikkeling door en dat geldt ook voor een aantal bijpersonages. Heel boeiend om te lezen. Nina komt af en toe op de achtergrond voorbij. Ze komt wat minder sympathiek over dan in het eerste deel, maar daar lijkt ze zo haar redenen voor te hebben.

Al met al is het weer genieten geblazen in dit tweede boek van de Happy Ever After-serie. Het verhaal komt echt tot leven voor de lezer en je leert de omgeving van Schotland nog wat beter kennen. Kom maar op met ‘Eindeloos dichtbij’, het derde en laatste deel uit deze reeks.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Zoek de zon op
Serie: Happy Ever After
Genre: Roman
Aantal pagina's: 432
Uitgeverij: Luitingh & Sijthoff
ISBN: 9789024590940