Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Han – PS Ik hou nog steeds van je

Lara Jean en Peter deden maar alsof ze verliefd waren, zodat Josh niet dacht dat zij echt verliefd was op hem. En toch werd ze echt verliefd op Peter. En hij ook op haar. Hoe kan dit nou?

Samen met Peter ontdekt Lara Jean hoe het is om een vriendje te hebben en allemaal vriendje/vriendinnetje-dingen te doen. Het is een leuke maar ook verwarrende periode voor Lara Jean. Het wordt er niet beter op als de ex van Peter allemaal contact blijft zoeken met Peter en een andere jongen uit Lara Jeans verleden ineens weer terugkeert. Wat zal dit betekenen voor de prille relatie van Lara Jean en Peter?

‘PS Ik hou nog steeds van je’ is het vervolg op ’Aan alle jongens van wie ik hield’. Voor de volledigheid van het verhaal is het verstandig om deze boeken in de juiste volgorde te lezen.

Jenny Han laat in dit tweede deel alle leuke personages weer terugkeren en voegt er enkele andere aan toe. De auteur laat op een mooie manier zien hoe een eerste liefde (op de middelbare school) kan gaan. Ze laat de fijne kanten maar ook de mindere zien. Je ziet Lara Jean bijvoorbeeld steeds meer opbloeien door haar relatie met Peter en tegelijkertijd wordt ze heel onzeker van zijn contact met zijn ex. Dit zal voor veel mensen herkenbaar zijn van hun eerste (of latere) liefde.

Naast de eerste liefde van Lara Jean laat Han ook andere onderwerpen voorbij komen, zoals het verwerken van een groot verlies, de druk van social media en het omgaan met een familielid in het buitenland. Dat geeft het verhaal net wat extra’s, omdat de auteur niet bang is om ook wat verdriet en rouw in het boek te verwerken. Dat maakt het alleen maar levensechter.

‘PS Ik hou nog steeds van je’ leest lekker vlot. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je het liefste door blijven lezen. Je bent benieuwd hoe het verder gaat en of je verwachtingen gaan uitkomen of niet. Ook na dit tweede deel wil je meteen verder lezen in het volgende boek van de trilogie. En voor de liefhebbers van de eerste film: dit boek wordt ook verfilmd.

Auteur: Jenny Han
Titel: PS Ik hou nog steeds van je
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048847730