Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Nelson – Georgia’s kooklessen

Georgia Grey is hét grote talent van de culinaire wereld in New York. Ze is werkzaam bij een van de meest populaire restaurants, waar ze elke avond de sterren van de hemel kookt. Dat geldt ook als de beroemdste recensent van de stad komt eten. Georgia laat die avond zien met hoeveel passie en inzet ze kookt en hoopt op de hoogst haalbare beloning: drie vorkjes.

Maar als de culinaire recensie gepubliceerd wordt, heeft Georgia slechts een halve vork gekregen. Iets dat nog nooit eerder is gebeurd! Georgia’s culinaire dagen in New York zijn geteld. Ze wordt ontslagen en kan nergens meer een fatsoenlijke baan in de keuken vinden. Als vrijwel tegelijkertijd haar verloving verbroken wordt, is ze bijna de wanhoop nabij. Ze besluit naar Toscane te vluchten. Lukt het haar om daar alles weer op een rijtje te zetten?

‘Georgia’s kooklessen’ is een leuk en vlot geschreven verhaal. De passie voor het eten dat Georgia heeft, laat Jenny Nelson door het gehele boek klinken. Je krijgt tijdens het lezen zelf haast zin om uitgebreid te gaan koken en te gaan eten.

Als Georgia in Toscane is, worden bepaalde Italiaanse zinnen niet vertaald. Door de reacties die er na die desbetreffende stukken is, weet je wel wat er ongeveer gezegd wordt. Wat mij betreft, had dat allemaal ook vertaald mogen worden.

De titel dekt niet helemaal de lading van het boek. Als je deze titel leest, heb je andere verwachtingen hoe het boek zal verlopen dan dat uiteindelijk het geval is. Maar dat neemt niet weg dat ‘Georgia’s kooklessen’ een heerlijk luchtig verhaal is. Ideaal om op een warme zomerdag of tijdens je vakantie te lezen.

Auteur: Jenny Nelson
Titel: Georgia’s kooklessen
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 319
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789061125075