Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen C. Muts – Jesse en de groentedraakjes

Jesse gaat logeren bij zijn opa en oma. Hij verwacht dat hij lekker veel pannenkoeken en frietjes mag eten. Maar niets is minder waar: Jesse moet allerlei groenten eten. Daar houdt hij helemaal niet van. De vieze, groene spruitjes die er op zijn bord liggen, wil hij niet eten. Voor straf moet hij op de rommelzolder gaan nadenken.

Voor volwassenen is het een rommelzolder met wat oude spulletjes. Maar Jesse ontdekt een magische doorgang naar een geheime wereld. Daar maakt hij kennis met draken. Niet zomaar draken, maar heuse groentedraakjes. Zij hebben de hulp van Jesse nodig. Zal dat allemaal goedkomen? En hoe komt Jesse weer terug bij zijn opa en oma?

‘Jesse en de groentedraakjes’ is een leuk kinderboek vol prachtige illustraties van Carry Ham. Jeroen C. Muts heeft een voor kinderen herkenbaar thema gekozen: wie houdt er nu van spruitjes? Niemand toch?! Elk kind heeft wel een bepaalde groente waar hij/zij niet van houdt, maar vaak wel moet opeten van hun vader, moeder, opa of oma. Jesse wil dat niet en dat laat hij duidelijk merken ook.

Zodra Jesse de andere wereld ingaat, begint het spannende verhaal pas echt. Muts heeft een levendige schrijfstijl, waardoor je alles uit die wereld zo voor je ziet. De mooie tekeningen die voorbij komen, helpen daar uiteraard bij mee. De groentedraakjes en hun omgeving komen op die manier echt tot leven. Menig kind zal hier graag op avontuur naartoe willen gaan.

‘Jesse en de groentedraakjes’ zit vol spanning en avontuur, waardoor kinderen dit boek met veel plezier zullen lezen. En het eten van groenten? Na dit verhaal zal dat voor elk kind een feestje worden!

Auteur: Jeroen C. Muts
Titel: Jesse en de groentedraakjes
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 69
Uitgeverij: Eigenzinnig
ISBN: 9789491777462