Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen Swolfs – Streets of the World: Azië & Amerika

Kan één fotograaf in vijf jaar tijd alle hoofdsteden van de wereld fotograferen? Jeroen Swolfs vraagt het zich niet af, maar doet het gewoon. Reizen, dingen ontdekken en zijn ervaringen met anderen delen zijn zaken die hij graag doet. Daarom wil hij het straatleven over de gehele wereld laten zien. Hij zette alles opzij om zijn droom waar te maken en alle hoofdsteken op de foto te gaan zetten. De eerste resultaten zijn terug te lezen in ‘Streets of the World: Azië’ en ‘Streets of the World: Amerika’.

Swolfs begint in 2009 zijn doel in Azië. In een razendsnel tempo zet hij de eerste vijftig plaatsen op de foto. Tijdens zijn reis in Azië gebeurt er meer. Hij leert er verschillende mensen kennen; de een wat beter dan de ander. Ook ontdekt hij het een en ander over zichzelf. Deze reis wordt een onvergetelijk avontuur voor hem.

Na twee jaar door Azië gereisd te hebben, vertrekt Swolfs naar Amerika om daar door de 26 landen te reizen. Ook in dit werelddeel leert hij allerlei mensen kennen en maakt hij veel mee. Het gaat de fotograaf niet allemaal in de koude kleren zitten en dat merkt hij aan zichzelf. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn na zijn enorme avontuur.

Wat is Jeroen Swolfs aan een bijzonder avontuur begonnen. Hoe gaaf is het om het straatleven in verschillende landen en verschillende culturen op de foto te zetten. Ik denk dat vrijwel elke (amateur)fotograaf dit project erg interessant zal vinden. Mij sprak het als amateurfotograaf in ieder geval aan. Swolfs maakt van alles mee in de jaren dat hij aan het reizen is en laat met zowel tekst als beeldmateriaal zien wat hij gezien en gedaan heeft. Eerlijk en oprecht vertelt hij zijn verhaal.

Beide boeken heb ik als e-book gelezen, en daarin komt het beeldmateriaal niet goed tot zijn recht. De afbeeldingen zijn zwart/wit en vrij klein. Nadat ik de boeken uit had, heb ik wat meer achtergrondinformatie over de auteur/fotograaf opgezocht. Tijdens deze zoektocht kwam ik diverse foto’s tegen die ook in het boek stonden. Deze keer zag ik ze op groot formaat en in kleur. Dan komt het allemaal veel beter over en ziet het er veel mooier en spectaculairder uit.

Auteur: Jeroen Swolfs
Titel: Streets of the World: Azië & Amerika
Genre: Non-fictie
Aantal pagina’s: 346
Uitgeverij: Dutch Media uitgevers
ISBN: 9789048810543