Overslaan en naar de inhoud gaan

Jessica Brody – Elke dag maandag

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal try-outs en haar speech voor de klassenvertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks! Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen.

Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt... Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

‘Elke dag maandag’ begint ogenschijnlijk als “een gewoon boek”. Je volgt Ellison Sparks op een doodnormale maandag die voor haar rampzalig verloopt. Alles dat mis kan gaan, gaat mis. Jessica Brody zet het hoofdpersonage op een leuke en geloofwaardige manier. Iedere (oud-)middelbare scholier kan wel iets van zichzelf in Ellison herkennen. Dat verhoogt het leesplezier van dit boek.

Vanaf de tweede maandag begint het verhaal nog meer te leven. Hoe kan het dat Ellison die rampzalige maandag over mag doen? En wat moet ze veranderen om ervoor te zorgen dat deze maandag wel verloopt zoals het gaat? Het zal je niet verrassen dat het Ellie een aantal maandagen kost om daarachter te komen. Als lezer heb je al sneller door wat ze moet doen. Dat maakt de ontknoping niet heel verrassend, maar het is erg leuk om te lezen wat Ellie allemaal doet om “de perfecte maandag" te hebben. Het maakt van ‘Elke dag maandag’ een heerlijke Young Adult die je een aantal plezierige leesuurtjes geeft.

Auteur: Jessica Brody
Titel: Elke dag maandag
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 437
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679281