Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet van Vuuren – Basta!

Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Haar baan en het pleegmoederschap vallen haar echter zwaar en een burn-out ligt op de loer.

Dan wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden.
Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging.

De boeken van Jet van Vuuren hebben altijd een vrouwelijk hoofdpersonage, waar op de een of andere manier iets mee is. Dat geldt ook bij ‘Basta!’, alweer de 13e thriller van deze auteur. Om te weten te komen wat er precies met Lynn van Waasdorp is, moet je natuurlijk zelf het boek lezen.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Lynn verteld, waarbij je afwisselend fragmenten vanuit vroeger leest. Deze passages heb je nodig om het verhaal uiteindelijk helemaal te begrijpen. Ook zorgt dit ervoor dat je bepaalde verwachtingen krijgt. Sommigen komen uit, anderen blijken helemaal niet te kloppen. Het is voor de lezer erg leuk om mee op onderzoek uit te gaan. Wat ontdek je voordat Lynn het ontdekt? En wat zie je helemaal niet aankomen?

Van Vuuren weet haar lezers van de eerste tot de laatste pagina te boeien. Je nieuwsgierigheid rondom de vermiste Bella is groot. Datzelfde geldt voor wat er in het verleden is gebeurd. Wat heeft dat met het heden te maken? En waarom krijgen we dit als lezer stukje bij beetje te lezen? Kruip onder een warm dekentje, begin in ‘Basta!’ en geniet van een aantal spannende en boeiende leesuurtjes.

Auteur: Jet van Vuuren
Titel: Basta!
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217260