Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet van Vuuren – De minnaar

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.

Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprak is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende...

Het verhaal van ‘De minnaar’ speelt zich in het heden én het verleden af. Afwisselend lees je hoofdstukken met de titel ‘Toen’ en ‘Nu’. Dat verhoogt vanaf het eerste hoofdstuk meteen de spanning in het boek. Je hebt al vrij snel door wie de personages uit het verleden zijn, maar wat zich daar precies allemaal heeft afgespeeld blijft nog enige tijd onduidelijk. En daardoor zorgt Jet van Vuuren ervoor dat je door wil blijven lezen.

Ook de gebeurtenissen uit het heden zorgen daarvoor. Dottie is ervan overtuigd dat haar oma geen natuurlijke dood gestorven is. En als lezer ga je haar steeds meer geloven. Maar wat is er dan wel precies gebeurd? Daar kom je gaandeweg het boek achter. Tijdens de spannende en boeiende ontknoping krijg je pas echt antwoord op al je vragen. Daar heeft de auteur nog wel wat verrassende elementen voor haar lezers in petto.

Met ‘De minnaar’ heeft Van Vuuren wederom een boeiende thriller geschreven, die je een aantal spannende leesuurtjes bezorgd. In mijn geval was ik er een avondje zoet mee!

Auteur: Jet van Vuuren
Titel: De minnaar
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045215860