Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – Scherven brengen geluk

De 17-jarige Lola is onwijs verliefd op haar vriendje Doug. Ze hebben al hele mooie plannen voor de toekomst gemaakt als ze een aanlokkelijk aanbod van haar schoonmoeder krijgt. Indien ze het uitmaakt met Doug krijgt ze een grote smak geld. Ze heeft het geld op dat moment hard nodig en besluit op het aanbod in te gaan.

Tien jaar later komt Lola haar oude geliefde weer terug. Ze heeft meteen kriebels als ze hem ziet en wordt op slag weer verliefd. Helaas voor haar blijken de gevoelens niet wederzijds te zijn. Maar Lola laat zich niet zomaar afwimpelen. Terwijl ze druk bezig is om het hart van Doug opnieuw te veroveren, zet een oude bekende haar hele leven op z’n kop.

‘Scherven brengen geluk’ is een lekker luchtig verhaal om te lezen. Jill Mansell weet hoe ze dit soort chicklitverhalen moet schrijven. Ze heeft er niet voor niets al vele op haar naam staan. De een is wel wat leuker dan de ander. Deze chicklit vind ik persoonlijk iets minder. De karakters uit dit verhaal zijn wat minder leuk en boeiend in vergelijking met andere boeken van de auteur.

In ‘Scherven brengen geluk’ lijkt de afloop al vanaf het begin vast te staan, terwijl dat bij andere boeken soms nog wat verrassender uit de hoek kan komen. Het verhaal past in ieder geval weer perfect binnen het genre. En ook al is het niet een van de beste Mansell-boeken; je hebt toch wat ontspannen leesuurtjes. Het blijft leuk om zo nu en dan een boek van Jill Mansell te lezen. Zeker tijdens een vakantie of een lekker zomerse dag.

Auteur: Jill Mansell
Titel: Scherven brengen geluk
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789021801193