Overslaan en naar de inhoud gaan

Joëlla van der Breggen – Liefde in zwart-wit

Elise heeft het goed voor elkaar, ze heeft leuk werk bij een veevoerbedrijf, een sociaal leven en een eigen appartement. In haar vrije tijd is ze graag op de boerderij van haar broer Simon. Alleen de ware heeft ze nog steeds niet ontmoet. Zou het misschien Nick, de knappe nieuwe planner, kunnen zijn?

Maar dan stapelen de problemen zich op. Nadat haar geliefde baas met pensioen is gegaan, heeft het bedrijf geïnvesteerd in nieuw voer. Als er op de boerderijen in de omgeving vervolgens steeds koeien ziek worden, valt de verdenking al snel op het nieuwe voer. Heeft de nieuwe manager uit Amerika er iets mee te maken? Elise probeert de waarheid te achterhalen, samen met haar vrienden en de jonge nieuwe veearts.

Het verhaal van ‘Liefde in zwart-wit’ leest lekker weg. Joëlla van der Breggen laat haar lezers kennismaken met de verschillende personages, waarbij je Elise uiteindelijk het beste leert kennen. Elise is een leuk hoofdpersonage dat het prima voor elkaar heeft. Alleen op het gebied van de liefde zou je haar soms een spreekwoordelijke schop onder haar billen willen geven. Ontdek zelf maar waarom dat is; daar wil ik verder nog niets over verklappen.

Van der Breggen heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor bepaalde situaties en omgevingen zo tot leven komen voor de lezer. Je ziet bijvoorbeeld de boerderij waar Elises ouders en broer wonen helemaal voor je. Je hebt het gevoel alsof je bij die familie aan de keukentafel erbij zit. Heerlijk!

Richting het einde komen sommige verhaallijnen in een soort stroomversnelling. Je hoeft natuurlijk niet alles uitgebreid te vertellen, maar het allerlaatste hoofdstuk kwam wel wat snel voor mij. Wat mij betreft, had de auteur daar iets meer naartoe mogen werken. Al met al beleef je verder met ‘Liefde in zwart-wit’ een aantal fijne leesuurtjes.

Auteur: Joëlla van der Breggen
Titel: Liefde in zwart-wit
Genre: Roman
Aantal pagina's: 202
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207504