Overslaan en naar de inhoud gaan

Joachim Meyerhoff – Hamsters in je hersenen

Joachim Meyerhoff is eenenvijftig als hij opeens een beroerte krijgt. Van een man die midden in het leven staat, verandert hij plotseling in een patiënt op de intensive care. Meyerhoff gebruikt zijn spitsvondige observaties en humor om woorden te geven aan hoe het is als je lichaam je (tijdelijk) in de steek laat.

Hij vertelt over de absurde incidenten en de ontmoetingen met medepatiënten, een indrukwekkende neurologe en zelfs wilde hamsters. Zo probeert hij weer grip op zijn leven te krijgen, maar als hij het ziekenhuis weer kan verlaten, is niets meer wat het was.

In ‘Hamsters in je hersenen’ lees je het indrukwekkende verhaal van Joachim Meyerhoff nadat hij een beroerte heeft gehad. Hij weet op een ludieke en soms zelfs humoristische wijze te vertellen wat hij zoal heeft meegemaakt. Het boek doet je af en toe denken aan ’Rinkeldekink’ van Martine Bijl.

Elk hoofdstuk heeft een titel gekregen en dat lijkt een soort samenvatting van het hoofdstuk te zijn. Het ene hoofdstuk is langer dan het andere, maar je leest ze allemaal met evenveel interesse. Hoe knap is het dat Meyerhoff zijn beroerte en de tijd daarna weet om te zetten in dit boek. Dat maakt het boeiend leesmateriaal voor mensen die zelf een beroerte hebben meegemaakt, maar ook voor mensen die iemand van dichtbij dit hebben mee zien maken en de gevolgen ervan zien.

Het verhaal van ‘Hamsters in je hersenen’ leest vlot en is erg interessant. De humor die regelmatig voorbij komt, maakt het soms wat luchtiger dan je van tevoren zou verwachten. Al met al is dit boek een aanrader om te lezen.

Auteur: Joachim Meyerhoff
Titel: Hamsters in je hersenen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Signatuur
ISBN: 9789056727024