Overslaan en naar de inhoud gaan

Jochem Myjer – De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?

Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

De Gorgels zijn terug in een nieuw spannend avontuur! Daar zullen veel kinderen (én hun ouders) blij mee zijn. Na het eerste succesvolle deel over de Gorgels kon een tweede boek over deze leuke wezentjes niet uitblijven. Gelukkig schreef Jochem Myjer nog een boek over hen.

In ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ komen de bekende personages uit het eerste boek terug en maken we kennis met een aantal nieuwe personen. Zo blijkt Melles zusje Limoni ook een Waakgorgel te hebben en is Katja, de dochter van papa’s vriend, een hele goede hulp als dat nodig is. De wereld van de Gorgels is een stuk groter dan we na het eerste boek hadden kunnen verwachten.

Myjer heeft een fantastische schrijfstijl, waardoor je dit tweede boek met veel plezier leest. Het bevat humor, spanning en zelfs verdriet. De auteur verwerkt het op een mooie manier in het verhaal, waardoor het goed te volgen is voor de jonge doelgroep. Tegelijkertijd is ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ ook interessant voor de ouders en andere volwassenen om te lezen. Het is daardoor een uitstekend boek om voor te lezen.

Richting het einde wordt er naar een spannende ontknoping toegewerkt. Komt alles alsnog goed met de Gorgels en met Melle en Limoni? Het laatste stukje uit het boek komt wat plotseling. Voor je gevoel wordt er ineens een kleine sprong in de tijd gemaakt, maar dat geeft je wel de gelegenheid om zelf wat informatie te mogen invullen. Al met al is ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ een leuk, grappig en spannend verhaal. Hopelijk komt er nog een derde deel!

Auteur: Jochem Myjer
Titel: De Gorgels en het geheim van de gletsjer
Serie: De Gorgels
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025875350