Overslaan en naar de inhoud gaan

John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle – Let it snow

Het is kerstavond, een sneeuwstorm teistert het land. Jubilees vriendje zit heerlijk thuis, terwijl zij in de trein onderweg is naar haar grootouders die tot overmaat van ramp vastloopt in de sneeuw. Maar een gestrande trein vol jongeren in de buurt van een pannenkoekhuis biedt nieuwe kansen.
Tobin hoort dat er een trein vol cheerleaders is gestrand. Hij trommelt zijn drie vrienden op voor een avondje stappen, maar de ware liefde bevindt zich dichterbij dan hij denkt.
Addie is een hoopje ellende en het is haar eigen schuld. Ze is vreemdgegaan en nu heeft haar vriend Jeb het uitgemaakt. Addies poging om het goed te maken, lijkt op nieuws uit te lopen. Wat ze niet weet is dat Jeb vastzit in dezelfde trein als Jubilee...

In ‘Let it snow’ lezen we drie korte verhalen, die enkele overeenkomsten hebben. Ze spelen zich bijvoorbeeld op dezelfde avond af en de gekozen locaties liggen ook niet heel ver van elkaar vandaan. Elk verhaal kent zijn of haar eigen hoofdpersoon. In ‘De Jubilee-expres’ draait het om Jubilee, in ‘Een cheertastisch kerstwonder’ om Tobin en in ‘De beschermheilige van varkens’ om Addie. Het eerste verhaal is geschreven door Maureen Johnson, het tweede door John Green en het derde door Lauren Myracle.

Stuk voor stuk zijn het leuke, winterse verhalen die tot de verbeelding spreken. Je ziet de personages zo voor je en je kunt je een goede voorstelling maken van alles wat ze meemaken. Het verloop van de verschillende verhalen is niet heel verrassend, maar daar stel je je eigenlijk al op in als je aan ‘Let it snow’ begint. Het is een ideaal boek om tijdens een koude winterdag op je bank onder een dekentje te lezen. En als het buiten dan sneeuwt, heb je helemaal de ideale leesdag voor dit boek te pakken.

Wat mij betreft, begint het boek met het sterkste verhaal en wordt het daarna telkens een beetje minder. Ik heb het meest genoten van ‘De Jubilee-expres’ en het minste van ‘De beschermheilige van varkens’. Wat nog wel heel leuk is, is dat alle verhaallijnen op het allerlaatst nog even bij elkaar komen. Dat maakt het boek ‘Let it snow’ wel helemaal af.

Auteurs: John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle
Titel: Let it snow
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 351
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026141560