Overslaan en naar de inhoud gaan

Joke Reijnders en Vivianne Miedema – Een spannende wedstrijd in het buitenland

Het team van Vivianne is door het dolle heen: voor het eerst gaan ze naar het buitenland om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Maar het duurt niet lang voor de politie langskomt om wat vragen te stellen. Er is duidelijk iets aan de hand, maar wat?

Met het steeds populairder wordende vrouwenvoetbal is het natuurlijk geweldig dat er ook (kinder)boeken over deze sport verschijnen. Voetbalster Vivianne Miedema heeft samen met Joke Reijnders de serie ‘Vivianne Voetbalt’ opgezet. ‘Een spannende wedstrijd in het buitenland’ is alweer het derde deel in deze reeks.

Het boek is vanaf het eerste hoofdstuk leuk en boeiend voor de jonge doelgroep. Het verhaal leest prettig en is goed te volgen voor de jonge lezers. De afbeeldingen helpen daar zeker bij. Daardoor kunnen de lezers een goed beeld vormen van de verschillende personages. Heel handig gedaan.

‘Een spannende wedstrijd in het buitenland’ gaat niet alleen maar over voeten. Er worden ook andere zaken in besproken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omgaan met teleurstellingen en het samen spelen in een team. Dat maakt het een leuk en ook leerzaam boek.

Reijnders en Miedema geven tussen de regels door uitleg over het voetballen. Je kunt merken dat een voetbalsters mee heeft geschreven aan dit boek. Een aanrader om te lezen voor zowel meisjes als jongens!

Auteurs: Joke Reijnders en Vivianne Miedema
Titel: Een spannende wedstrijd in het buitenland
Serie: Vivianne Voetbalt
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217543