Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Een goed team

Fenna woont samen met haar vriend Lars. Ze heeft een goede baan en is gelukkig. Als ze voor haar werk naar Londen gaat en daar Brandon Daniels tegen het lijf loopt, verandert dat alles. Hij wil dat ze hem helpt om er vooral zelf beter van te worden. De manier waarop hij haar werk en haar leven binnendringt is dubieus te noemen. Het brengt zelfs Lars aan het twijfelen of er toch niet meer aan de hand is tussen hen.

Fenna doet er alles aan om Brandon uit de weg te gaan, maar hoe meer ze daar haar best voor doet, hoe vasthoudender de Engelsman wordt.

In het begin van ‘Een goed team’ is het even wennen aan met name hoofdpersonage Fenna. Ze is een carrièregerichte vrouw en heeft een fijne relatie met Lars. Daar lijkt verandering in te komen door Brandon Daniels. In eerste instantie zorgt dat ervoor dat je geen binding voelt met Fenna. Je kunt je niet echt vinden in haar doen en laten. Naarmate je verder in het verhaal bent, komt daar wel verandering in en blijkt niet alles zo zwart/wit te zijn als het in eerste instantie lijkt. Knap hoe José Vriens die omslag in het boek heeft gezet.

Die omslag zorgt er tegelijkertijd voor dat het verhaal meteen een stuk vlotter leest. Vriens laat ondertussen van alles in het verhaal gebeuren, waardoor je steeds nieuwsgierig wordt hoe een en ander verder zal verlopen. Daarbij werkt de auteur naar een spannende ontknoping toe, die wat mij betreft net iets uitgebreider beschreven had mogen worden. Op het einde gaat alles ineens zo snel dat je voor je gevoel wat informatie gemist hebt. Al met al worden vrijwel alle losse eindjes van ‘Een goed team’ aan elkaar geknoopt.

Auteur: José Vriens
Titel: Een goed team
Genre: Roman
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603572