Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Gesloten ogen

Marloes en Hank wanen zich veilig in Frankrijk samen met haar kinderen. Ze wonen in een onbeduidend dorpje waar ze hun leven weer kunnen opbouwen. Als er een man in het veld achter hun huis opduikt, lijkt dat de aanleiding te zijn voor een reeks gebeurtenissen die hen uit dat rustige plaatsje drijft. De ex van Marloes heeft iemand ingehuurd om hen te zoeken en de kinderen weer terug te krijgen.

Ondanks al hun voorzorgsmaatregelen lukt hem dat en wordt Marloes van haar kinderen gescheiden. Een onzekere tijd breekt aan die hen in Noorwegen doet belanden, waar haar nog een veel erger lot wacht.

Ruim één jaar geleden las ik ’Donkere ogen’, een spannende roman van José Vriens die eindigde met de woorden ‘Wordt vervolgd’. Inmiddels is dit vervolg verschenen onder de titel ‘Gesloten ogen’. De boeken zijn in principe los van elkaar te lezen, maar voor de volledigheid is het wel fijner om ze op volgorde gelezen te hebben. De auteur heeft er rekening mee gehouden dat haar lezers niet meer precies weten waar het vorige boek over ging. Ze legt namelijk soms wat zaken kort uit die in het vorige boek aan bod waren gekomen. Heel fijn!

Zoals we gewend zijn van Vriens, leest ook haar nieuwste boek lekker vlot. Je waant door de beeldende schrijfstijl op de plekken waar Marloes zich bevindt en leeft met haar mee. Soms vraag je je oprecht af waar ze allemaal aan begonnen is en of het dit allemaal waard voor haar is, maar ware liefde laat zich door niets tegenhouden blijkt ook wel uit dit verhaal.

‘Gesloten ogen’ kent een aantal spannende momenten. Dat zorgt er mede voor dat je lekker in het verhaal zit en door blijft lezen. Je wil gewoon weten hoe het allemaal verder gaat. Dit boek vormt een mooie afsluiting voor het verhaal rondom het hoofdpersonage (Marloes/Eline).

Auteur: José Vriens
Titel: Gesloten ogen
Genre: (Spannende) roman
Aantal pagina's: 324
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603749