Overslaan en naar de inhoud gaan

José Vriens – Niet minder

Kim Simons werkt als lerares op een basisschool. Met veel plezier geeft ze les aan haar leerlingen van groep 3. Als ze Maikel Verbraak ontmoet, valt ze als een blok voor hem. Het kan helaas niets worden. Hij is de vader van een van haar leerlingen en hij is al getrouwd.

Maar na een gezellig drankje samen, weet Maikel haar toch te verleiden tot een affaire. Hij blijkt namelijk hetzelfde voor haar te voelen als zij voor hem. Ze hebben een spannende tijd samen… totdat hun affaire ontdekt wordt. De gevolgen voor Kim zijn groot: ze wordt op staande voet ontslagen. En Maikel? Hij gaat verder met zijn vrouw en kinderen. Heeft Kim nu alles voor deze man op het spel gezet?

In ‘Niet minder’ volgen we het personage Kim, die haar leven prima op orde heeft. Ze heeft een leuke baan, een eigen stekkie en lieve familie en vrienden. Alleen die ene leuke man ontbreekt nog. José Vriens vertelt het verhaal rondom Kim op een geloofwaardige manier. De auteur laat zien hoe Kim als lerares is en wat ze zoal in haar vrije tijd. Het leest prettig en vlot.

Vriens stipt regelmatig een heikel onderwerp aan in haar boeken. In ’Waar blijf je?’ gaat het bijvoorbeeld over vermissingen en een dubbelleven en in ’Net als in de film’ onder meer over het opgroeien zonder vader. In haar nieuwste boek gaat het over een affaire hebben met een getrouwde man. Absoluut not done natuurlijk, maar de auteur laat de kant van “de foute vrouw” zien. Wat doe jij als je gevoelens niet onder controle hebt en als die toch worden beantwoord door de bezette man? Interessant om te lezen.

Als je eenmaal lekker in het verhaal zit, blijf je doorlezen om te ontdekken wat Kim allemaal voor haar kiezen krijgt. Je weet dat ze niet goed zat, maar toch… De auteur laat zien dat niet alles zo zwart/wit is als het soms lijkt. Met ‘Niet minder’ heeft Vriens weer een heerlijke roman geschreven.

Auteur: José Vriens
Titel: Niet minder
Genre: Roman
Aantal pagina's: 223
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401907316