Overslaan en naar de inhoud gaan

Joseph Roelands – Gebroken zandloper

Als haar grootvader haar op pad stuurt, is de 32-jarige Juliette een toonbeeld van degelijkheid. Maar al vanaf dag één, blijkt deze geheimzinnige opdracht van opa, net zo van belang voor haar zelf te zijn, als voor hem. Waardoor het een mysterieuze ontdekkingsreis wordt, op het raakvlak tussen de fysieke – en spirituele werkelijkheid van een goddelijke oerkracht. Werelden die, vanaf dat moment, meer en meer met elkaar verstrengeld raken door vriendschap, vrouwelijke intimiteit en erotiek.

In het begin van ‘Gebroken zandloper’ ben je even zoekende binnen het verhaal. Wie doen er mee binnen het verhaal? Wat is hun rol? Waar wil de auteur precies naartoe? De hoofdstukken zijn ingedeeld in dagen, waardoor het ene hoofdstuk relatief lang is en het andere kort. Dat is even wennen, maar hoe verder je in het boek komt hoe natuurlijker dat aanvoelt.

Joseph Roelands schuwt niet om erotische aspecten binnen het verhaal te gebruiken. Hij durft het zelfs aan om dat meteen vanaf het eerste hoofdstuk te doen. Dat is gewaagd en dat zal niet iedere lezer kunnen waarderen. Wat mij betreft, was het soms net iets teveel van het goede. Het leek niet altijd van toegevoegde waarde te zijn. De erotische scènes zelfs zijn niet te expliciet of iets dergelijks, maar het had wel een tandje minder gemogen.

Het mysterieuze dat de kaft meteen oproept, komt terug in het verhaal en dan met name bij het hoofdpersonage. Wie is Juliette precies? En waar is ze naar op zoek? Je krijgt weinig grip op haar en dat past in dit geval prima binnen het verhaal. Roelands zorgt er daarmee voor dat je graag wil ontdekken hoe het een en ander in elkaar zit. Jammer genoeg word je als lezer wel af en toe uit het verhaal gehaald door de erotische scènes en door de Engelse dialogen. Dat laatste voegde weinig toe aan het verhaal en had beter in het Nederlands gezet kunnen worden. Al met al blijft de nieuwsgierigheid van de lezer wel gewekt en ben je heel benieuwd hoe ‘Gebroken zandloper’ af gaat lopen.

Auteur: Joseph Roelands
Titel: Gebroken zandloper
Serie: Starr reeks
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 359
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789403626802