Overslaan en naar de inhoud gaan

Julie Buxbaum – Het ongelukproject

Sinds haar vaders dood weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Als Kit en David samen 'Het ongelukproject' opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Als je ‘Het ongelukproject’ in de boekhandel of de bibliotheek ziet liggen, wordt je aandacht meteen getrokken door de kaft. Deze valt op en nodigt uit om de flaptekst te gaan lezen. Daarna ben je nieuwsgierig hoe dit verhaal zou zijn. Je wordt in ieder geval niet teleurgesteld als je het gaat lezen.

Julie Buxbaum heeft een heerlijke en beeldende schrijfstijl. De personages Kit en David komen om en om in een hoofdstuk aan het woord. Door de fijne beschrijvingen van de auteur zie je deze twee personen zo voor je. Dat geldt ook voor de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt, met name de scènes op school. Je denkt ineens weer even terug aan je eigen middelbare schooltijd (of - zoals bij de doelgroep het geval is - je zit daar nog middenin).

Als je eenmaal aan ‘Het ongelukproject’ begonnen bent, wil je door blijven lezen. Buxbaum maakt je ontzettend nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal. Wat is er nu precies met Kits vader gebeurd? En hoe gaat het nu met David nu hij ineens echt contact met iemand heeft? Al met al beleef je met dit boek een aantal mooie en ontspannen leesuurtjes.

Auteur: Julie Buxbaum
Titel: Het ongelukproject
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026144561