Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul de Jongh – In de prijzen

Na een turbulente periode met Lodewijk van Havezathe focust Juul zich even alleen op haar werk. Maar bij een cursus loopt ze zomaar een knappe collega uit het vak tegen het lijf. Op de uitgeverij komen er een hoop nieuwe e-books uit en mag stagiaire Madelief de boekpresentatie voor ‘Een zee van tijd’ organiseren: loopt het weer zo erg uit de hand of weet Madelief deze keer een tiptop presentatie af te leveren?

Evelien komt een oude geliefde tegen. Ze besluiten wat te gaan drinken en al snel voelt het weer als vanouds. Eveliens man zit ver weg in Canada voor zijn werk, weet ze de verleiding van deze charmante man te weerstaan?

‘In de prijzen’ is het derde deel uit De Verhalenfabriek-serie van Juul de Jongh, waarin je drie personages volgt: uitgever Evelien, redacteur Juul en marketingtijger Elles. Je leest de verhalen vanuit al deze personages, waardoor je ze steeds beter leert kennen.

Het werken bij een uitgeverij gaat niet altijd over rozen. Dat merk je maar al te goed in ‘In de prijzen’. De Jongh laat in haar serie van De Verhalenfabriek de mooie en de minder mooie kanten van het uitgeversvak zien. Heel interessant gedaan. Dat geeft de serie meteen wat extra geloofwaardigheid. Tenslotte gaat het nergens altijd goed (ook al lijkt dat op social media soms wel…).

Ook bij de privélevens van de drie hoofdpersonages gebeurt het een en het ander. De auteur zorgt ervoor dat je de drie vrouwen steeds een beetje beter leert kennen en dat je je er een steeds beter beeld van kunt vormen. Het helpt daarbij dat je bij elk hoofdstuk een afbeelding van het desbetreffende personage ziet staan.

‘In de prijzen’ is een prima boek om lekker even mee te ontspannen. Soms moet je om een bepaalde scène even hardop lachen en soms kun je je verbazing niet verbergen. Dat maakt het gewoon een fijne novelle. De epiloog laat absoluut ruimte over voor een vierde deel. Hopelijk komt dat er ooit!

Auteur: Juul de Jongh
Titel: In de prijzen
Serie: De Verhalenfabriek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097255