Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaat de Cock – Bruiloft in de B&B

Hanne heeft een heel drukke periode voor de boeg: ze woont nu in haar eigen huisje naast de B&B, waardoor ze meer gasten kan ontvangen, en daarnaast regelt ze ook nog eens het trouwfeest van haar beste vriendin Kristie, waarvoor ze haar bed and breakfast met plezier openstelt.

Maar alles wordt nog hectischer als vriendin Julia op de stoep staat met verbijsterend nieuws en de vriend van haar moeder onverwachts in het ziekenhuis belandt. Plots moeten ze alles op alles zetten om het trouwfeest én de bistro van haar stiefvader te redden, waardoor haar eigen relatie ook nog eens onder druk komt te staan.

‘Bruiloft in de B&B’ is alweer het derde deel in De B&B serie. Je leert Hanne, haar vrienden en haar familie nog wat beter kennen. Met name vriendin Julia heeft een wat centralere rol in dit boek. Vriendin Jade blijft juist wat meer op de achtergrond. Wellicht komt er ooit nog een vierde deel waarin zij met meer op de voorgrond komt.

Kaat de Cock werkt in dit boek duidelijk naar een eindmoment toe, zoals de titel van het verhaal al doet vermoeden. Natuurlijk verloopt niet alles vlekkeloos richting de bruiloft van Kristie. Dat past wel binnen het chaotische gebeuren van Hanne. Alleen worden sommige zaken wel weer heel gemakkelijk opgelost. Het was misschien wat geloofwaardiger geweest als er net wat minder gebeurd is, zodat het op een wat normaler tempo opgelost had kunnen worden. Het werd soms even iets teveel en iets te vlug.

Dat neemt overigens niet weg dat ‘Bruiloft in de B&B’ een prima deel uit de serie is. Ook bij dit boek had ik graag wat meer over het doen en laten in de B&B gelezen. Dat had ik meer passend gevonden binnen de serie. Het is leuk om de personages nog beter te leren kennen en om te lezen hoe graag Hanne eet. Het einde past uitstekend binnen het verhaal. Aan de ene kant voelt het als een afsluitend deel en aan de andere kant blijft er ruimte over voor een vierde deel. Prima serie om lekker even niet bij na te hoeven denken.

Auteur: Kaat de Cock
Titel: Bruiloft in de B&B
Serie: De B&B
Genre: Roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464510966