Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen McManus – Jij wordt nog eens mijn dood

Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen.

Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

Het verhaal van ‘Jij wordt nog eens mijn dood’ komt traag op gang. Karen McManus geeft haar lezers de tijd om de drie personages te leren kennen. Je ontdekt wie de drie hoofdpersonen precies zijn en wat hun verbinding met elkaar is. Die informatie heb je nodig voor de rest van het verhaal, dus laat je vooral niet afremmen daardoor.

Als je het zogenoemde inleidende stuk achter de rug hebt, komt er vaart in het verhaal en gaat het allemaal “echt” beginnen. Je gaat vanaf dat moment als het ware mee op zoek naar de toedracht van de moord op de student. Doordat je het verhaal vanuit de drie personages leest, lees je hun gevoelens en gedachten en leer je ze op die manier steeds beter kennen. Interessant gedaan door McManus. Je krijgt daardoor het gevoel dat je met hen mee in het verhaal zit.

De auteur zet je regelmatig op het verkeerde been tijdens je zoektocht. Hierdoor blijft ‘Jij wordt nog eens mijn dood’ tot het einde spannend en geeft de ontknoping je de antwoorden waar je naar op zoek bent. Kortom: lees even door de inleidende hoofdstukken heen en begeef je vervolgens in een spannend verhaal met een verrassende ontknoping.

Auteur: Karen McManus
Titel: Jij wordt nog eens mijn dood
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000377565