Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Rose – Moord voor mij

Er zijn vijf meisjes vermoord. Eén meisje weet te ontsnappen en kan als enige getuigen tegen de daders. Maar iemand doet er alles aan om haar het zwijgen op te leggen…

Ook Susannah Vartanian is in het verleden slachtoffer geweest van een geweldsdelict. Samen met rechercheur Luke Papadopoulos probeert ze de daders op te sporen voordat nog meer meisjes aan hun gruwelpraktijken ten prooi vallen. De zaak leidt hen naar schimmige internetchatrooms en naar een duistere wereld vol geweld, chantage en prostitutie. Ze komen een gigantisch netwerk van vrouwenhandelaars op het spoor, dat zo complex in elkaar steekt dat het onmogelijk is nog te weten wie er te vertrouwen valt en wie niet. En de gewetenloze moordenaars ontzien niets of niemand om te zorgen dat het spoor niet naar hen leidt…

‘Moord voor mij’ is het derde deel uit de Daniel Vartanian-reeks. Daar kwam ik overigens pas achter nadat ik dit boek had gelezen. De eerste twee delen heb ik niet gelezen, maar ik kon het verhaal prima volgen omdat Karen Rose regelmatig terugblikt naar voorgaande gebeurtenissen. Natuurlijk zal je het volledige verhaal nog beter kunnen volgen als je ‘Sterf voor mij’ en ‘Schreeuw voor mij’ ook gelezen hebt.

Het verhaal van ‘Moord voor mij’ zit enorm sterk in elkaar. Je leest dit verhaal vanuit verschillende personages, waardoor je soms meer weet dan de personen uit het boek zelf. Dat geeft het zeker wat extra spanning. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je in het begin wel even goed moet opletten. Wie is wie? Wie hoort bij wie? Wie staat aan de goede kant en wie niet? Je wordt uiteindelijk helemaal meegezogen in dit spannende verhaal.

Rose laat met deze thriller wederom zien waarom ze een thrillerkoningin wordt genoemd. Ze weet het verhaal enorm spannend te houden, ze durft tot het randje te gaan (en soms zelfs verder) en ze schuwt het niet om af en toe een vrij extreme scène toe te passen. Niet alles uit deze thriller is voor tere zieltjes, zeg maar.

De auteur werkt naar een spannende en spectaculaire ontknoping toe, die je op het puntje van je stoel laat zitten. Wat een einde! En vooral… wat een verhaal!

Auteur: Karen Rose
Titel: Moord voor mij
Serie: Daniel Vartanian
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026132575