Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Swan – De Zweedse affaire

Bell werkt al meer dan twee jaar als nanny voor het rijke en charmante echtpaar Hanna en Max Mogert en ze heeft het enorm naar haar zin. Maar dan zet een mysterieus telefoontje alles op zijn kop. Een medewerker van een medische kliniek vraagt of Bell een boodschap door kan geven: Hanna’s man is wakker geworden.

Bell snapt er niets van. De ontwaakte man is niet Max, maar Hanna’s eerste echtgenoot, die na een ernstig ongeluk zeven jaar in coma lag. Nu hij weer bij kennis is, staat Hanna’s leven op losse schroeven. Terwijl het gezin, inclusief Bell, zoals altijd vertrekt voor een midzomer op de Zweedse eilanden, moet Hannah allesbepalende keuzes maken. En Bell speelt daarin een grotere rol dan ze van tevoren had kunnen bedenken…

Karen Swan heeft inmiddels al meerdere boeken op haar naam staan, die zich telkens in een ander land afspelen. Voor haar nieuwste boek heeft ze Zweden gekozen; om precies te zijn het Zweden tijdens de midzomerfeesten.

Na een korte proloog lees je verder in ‘De Zweedse affaire’ en ben je in het begin even zoekende hoe de verhoudingen binnen het verhaal precies zijn. Deze verhoudingen worden meteen al op scherp gezet door een mysterieus telefoontje. Je nieuwsgierigheid is meteen gewekt als je de inhoud van dat telefoontje weet. Wat heeft zich in Hanna’s verleden afgespeeld? Welke gevolgen heeft dit voor het heden? Welke rol zal Bell hierin spelen?

Hoe verder je leest in het verhaal, hoe duidelijker alles uiteindelijk wordt. Swan weet de aandacht van haar lezers vanaf dat moment goed vast te houden. Daarbij vergeet ze niet om je mee te laten genieten van de prachtige omgeving waar ‘De Zweedse affaire’ zich afspeelt. Je waant je soms echt even aan de Zweedse kust en je hebt zin om er ook naartoe te gaan. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Richting het einde van het verhaal heb je alle antwoorden gekregen waar je als lezer naar zocht. Al met al heeft de auteur een mooie en interessante roman geschreven. Perfect vakantieleesvoer!

Auteur: Karen Swan
Titel: De Zweedse affaire
Genre: Roman
Aantal pagina's: 412
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401615150