Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Rozenhart – Dubbel geluk

Als Daisy na de dood van haar vader ontdekt dat ze een halfbroer heeft, spoort ze hem op en reist ze af naar Marebeek om hem te ontmoeten. Ze boekt een kamer in hotel De Zilveren Vos, een voormalig landhuis, dat gerund wordt door de charmante Raaf. De familie van haar halfbroer Lucas voelt voor Daisy als een warm bad. Als Raaf haar vraagt te helpen bij de opening van zijn café, neemt ze dat aanbod dan ook met beide handen aan. Zo kan ze langer blijven en haar broer beter leren kennen. Of blijft ze ook voor de knappe Raaf?

Raaf is zijn geloof in de liefde verloren, maar de aantrekkingskracht tussen hem en Daisy kan hij niet ontkennen. Of hij haar ook genoeg kan vertrouwen om zijn geheimen met haar te delen, dat weet hij nog niet zo zeker. Langzamerhand groeien Daisy en Raaf steeds dichter naar elkaar toe. Durven ze weer te geloven in de liefde?

Als je aan ‘Dubbel geluk’ begint met lezen, val je voor je gevoel middenin een verhaal. Hoofdpersonage Daisy heeft een korte vakantie met een bepaald doel. Al gauw ontdek je dat ze haar halfbroer gaat ontmoeten. Dit zet je als lezer meteen op scherp. Hoe weet ze van haar halfbroer? Is het de zoon van haar vader of haar moeder? Wat vinden haar ouders hiervan?

Stukje bij beetje laat Karin Rozenhart je ontdekken wat Daisy zoal in het verleden heeft meegemaakt. Dat blijkt niet niks te zijn. Ze heeft een pittige tijd achter de rug en ze probeert er nu het beste van te maken. Dat gun je haar ook. Je leeft enorm met haar mee en je hoopt dat het leven haar snel weer helemaal zal toelachen.

Het verhaal van ‘Dubbel geluk’ wordt voornamelijk verteld vanuit Daisy, maar je leert Raaf ook wat beter kennen. Hij komt minder vaak en minder lang aan bod, maar je ontdekt genoeg over hem. Ook al zo’n fijn personage. Rozenhart weet de personages en de omgeving van Marebeek als het ware tot leven te toveren in het verhaal. Heerlijk! Het einde van het boek laat ruimte over voor een volgend deel. Zou Daisy dan weer centraal staan? Of komen we dan juist meer te weten over Raaf of over één van de andere personages?

Auteur: Karin Rozenhart
Titel: Dubbel geluk
Serie: De Zilveren Vos
Genre: Roman
Aantal pagina's: 148
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207559