Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Slaughter – Gespleten

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Van “The Queen of Crime” is een nieuw boek verschenen. Karin Slaughter kent talloze fans over de hele wereld en natuurlijk ook in Nederland. Zij kijken elk jaar uit naar een nieuwe thriller. ‘Gespleten’ is het nieuwste boek van deze populaire thrillerauteur.

In het begin van het boek was het heel erg wennen, zowel aan de verschillende gebeurtenissen die elkaar razendsnel leken op te volgen als de diverse personages. Daar kwam bij dat je zowel een verhaallijn in het heden als in het verleden volgt. Je weet dat die verhaallijnen iets met elkaar te maken hebben, maar het duurt wel eventjes voordat je precies doorhebt hoe een en ander zit. Daardoor ben je een groot deel van het boek zoekende hoe het nu allemaal in elkaar zal zitten en wie wie nu precies is. In mijn geval zorgde dat ervoor dat ik het boek een aantal keer heb weggelegd, voordat ik echt lekker door kon lezen.

Je bent als lezer wel nieuwsgierig hoe het in ‘Gespleten’ allemaal af zal lopen. Niet alles in de ontknoping is even verrassend, maar het is uiteindelijk wel de moeite waard om door te blijven lezen. Slaughter heeft een prima boek geschreven, maar het is zeker niet haar beste thriller tot nu toe.

Auteur: Karin Slaughter
Titel: Gespleten
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 494
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402701562