Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Slaughter – Goede dochter

Het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later is Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag. De details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...

Karin Slaughter wordt wel “the queen of crime” genoemd. Ze heeft een indrukwekkend aantal thrillers geschreven en telkens als er een nieuw boek van haar verschijnt, wordt dat in binnen- en buitenland veelvuldig gelezen. Het nieuwste boek heet ‘Goede dochter’ en daarmee heeft de auteur wederom een erg spannende en boeiende thriller geschreven.

Het verhaal begint met een spannend eerste hoofdstuk ‘Wat er met Samantha gebeurde’, waarna een tijdsprong van 28 jaar plaatsvindt. Meteen vanaf dit eerste stuk ben je geboeid en zit je in het boek. Talloze vragen komen er in je op… en blijven in eerste instantie komen als je verder leest. Wat is er 28 jaar geleden nu precies gebeurd? Welke gevolgen heeft dat voor het leven nu? En waar zorgt de aanslag in het heden allemaal voor?

Slaughter weet de aandacht van de lezer het hele boek door vast te houden. Nergens zakt het verhaal in of komen er scènes voorbij waar je amper iets aan hebt. Alles klopt gewoon en dat maakt van ‘Goede dochter’ een ijzersterk verhaal. Net als je denkt het een en ander door te hebben, komt de auteur met een verrassende wending die je op het puntje van je stoel laat zitten. De flashbacks maken het verhaal helemaal compleet, waardoor al je vragen (én meer) beantwoord worden.

De fans van Slaughter weten al wat voor goede schrijfster ze is. Heb je nog nooit iets van haar gelezen? Vooral eens gaan doen! En voor degenen die haar nieuwste boek nog moeten gaan lezen, heb ik één tip: zorg dat je aan dit boek begint als je veel tijd hebt om te lezen. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je het liever niet wegleggen totdat je ‘m uit hebt. Absolute aanrader!!

Auteur: Karin Slaughter
Titel: Goede dochter
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 512
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402726800
Meer weten? Bekijk de auteurspagina van Karin Slaughter