Overslaan en naar de inhoud gaan

Kate Hamer – Het meisje in het bos

Op Ruby's dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt, blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, sluit Ruby zich bij hen aan.

Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen - en wie is gevaarlijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden?

‘Het meisje in het bos’ is een lastig verhaal om in te komen. Je bent als lezer in het begin heel erg zoekende wie wie is en wat de rol van iedereen is. De wisseling in tijd helpen daar in het begin niet mee. Ondanks dat Kate Hamer bij elk hoofdstuk zet in welke tijd je zit, heb je in het begin moeite om het een en ander te volgen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat je afhaakt.

Ergens ben je wel getriggerd om toch verder te blijven lezen, vooral omdat je benieuwd bent hoe het allemaal zit rondom Ruby. Wie zijn haar ouders? Waar zijn ze nu? En waarom hebben ze haar afgestaan? Deze en verschillende andere vragen zorgen ervoor dat je blijft lezen in ‘Het meisje in het bos’. Je krijgt samen met Ruby uiteindelijk ook antwoord op deze vragen.

Hamer heeft een spannende schrijfstijl en het verhaal blijkt uitstekend in elkaar te zitten, maar doordat je in het begin wat worstelt met de personages en de tijden is het geen thriller die je in één ruk uit wil lezen. Stukje bij beetje ontdek je het een en ander in het boek en lees je wat er allemaal met Ruby en haar biologische ouders is gebeurd.

Auteur: Kate Hamer
Titel: Het meisje in het bos
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582190