Overslaan en naar de inhoud gaan

Kayla Cagan – Piper Perish

Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: 'Wat zou Andy doen?' Piper en haar twee beste vrienden - Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo - kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen.

Piper heeft er altijd van gedroomd en nu ze halverwege haar laatste jaar van de middelbare school is, voelt ze dat ze er klaar voor is. Maar in die laatste maanden voor de examens wordt haar vriendschap flink op de proef gesteld, beleeft ze stressvolle momenten met drie verschillende jongens en tiranniseert haar zus Marli het gezin Perish. Alle kans op geluk lijkt te verdwijnen. Pipers kunst zou haar uitweg kunnen zijn, maar durft ze dat ook?

Kayla Cagan vertelt het verhaal in ‘Piper Perish’ in dagboekvorm vanuit Piper. Ruim zeven maanden kijken we mee in het leven van deze scholiere. En wat maakt ze veel mee in die tijd! Doordat het verhaal als dagboek wordt beschreven, leest het gemakkelijk en vlot. De ene dag vertelt Piper uitgebreid wat ze heeft meegemaakt; de andere dag is ze een stuk korter van stof. Precies zoals het in een dagboek zou zijn.

De illustraties die af en toe in het dagboek neergezet worden, passen perfect bij het verhaal en maken het helemaal compleet. Piper is een artistiek persoon, die haar gevoelens en emoties het beste via kunst en illustraties kwijt kan. Leuk detail: Emmy van Ruijven heeft de zwart-witillustraties gemaakt.

Was het in het begin even wennen aan het verhaal, na een paar dagen in het dagboek zit je helemaal in het boek en lees je ‘Piper Perish’ het liefste in één ruk uit. Aanrader!

Auteur: Kayla Cagan
Titel: Piper Perish
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 361
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000350261