Overslaan en naar de inhoud gaan

Kees van Wouw - Hamer

Het zit Patrick Hamer niet mee. Zijn bedrijf wordt failliet verklaard en zijn huwelijk is voorbij. Dat laatste is tenminste Patricks conclusie als hij zijn reistas en –koffer bij de voordeur van de woning ziet staan. Vlak na deze gebeurtenissen wordt de curator die het faillissement van Patricks bedrijf zou begeleiden vermoord. Patrick is de enige verdachte…

Patrick weet dat hij niet de moordenaar is, maar wie dan wel? Tijdens de politieverhoren ontdekt hij dat iemand hem voor de moord probeert op te laten draaien. Ook zijn bedrijf is niet zomaar failliet gegaan. De politie moet hem uiteindelijk laten gaan.

Patrick probeert zijn leven weer op te bouwen, zowel op zakelijk gebied als privé. Dat gaat echter niet zo gemakkelijk. Ondertussen wil hij erachter komen wie zijn bedrijf om zeep heeft geholpen. Dat brengt hem terug naar zijn verleden…

‘Hamer’ is het debuut van ingenieur en ondernemer Kees van Wouw. De auteur heeft het boek in drie delen opgedeeld: Verliezen, Nieuw begin en Ingehaald door het verleden. Het eerste deel vond ik het meest taaie deel uit het verhaal. Ik had moeite om in het verhaal te komen en om een soort band met de hoofdpersoon op te bouwen. Het lijkt gewoon alsof Patrick zijn bedrijf failliet heeft laten gaan en daardoor zijn vrouw is kwijtgeraakt.

Pas vanaf het tweede deel (als je een kwart van het verhaal gelezen hebt) kom je wat beter in het verhaal te zitten en wordt het spannender. Van Wouw gebruikt korte hoofdstukken, waardoor het tempo in het verhaal relatief hoog zit. Doordat het verhaal dan meer spanningselementen krijgt, leest het vlotter en leg je het boek minder gemakkelijk weg.

De auteur gebruikt een aantal verrassende elementen in zijn boek, die je als lezer niet ziet uitkomen. Knap hoe hij dit bij zijn debuut al voor elkaar heeft gekregen. Dat belooft nog wat voor eventuele andere boeken die hij uit kan brengen. Al met al heeft Van Wouw met ‘Hamer’ een prima debuut afgeleverd.

Auteur: Kees van Wouw
Titel: Hamer
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 386
Uitgeverij: Elikser
ISBN: 978908954640