Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Ibiza

Maggie leidt een perfect leven. Ze heeft een goede baan, ze is gelukkig getrouwd met Sam en ze heeft twee lieve kinderen. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Er komen steeds meer vestigingen in Nederland en ze is genomineerd voor ondernemer van het jaar.

Haar man Sam vindt dat ze wel wat rust verdiend heeft en daarom geeft hij haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder man en zonder kinderen kan ze dan lekker even bijkomen. Maggie gaat terug naar het eiland waar ze als student is geweest en waar ze flink gefeest heeft. Maar wat als een rustige vakantie begint, slaat om in een ware nachtmerrie door een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een geheimzinnige verdwijning.

Het verhaal ‘Ibiza’ leest lekker weg, zeker op de e-reader waarop ik ‘m las. Doordat er relatief weinig tekst per pagina stond, was ik zo door een pagina (en uiteindelijk door een hoofdstuk) heen. Dat lag ook wel aan de instellingen van mijn e-reader natuurlijk.

Als lezer ontdek je al gauw dat Maggie eerder op Ibiza is verbleven (in 1998) en dat daar van alles is gebeurd. Kiki van Dijk geeft daar mondjesmaat informatie over. Je ontdekt uiteindelijk in grove lijnen wat Maggie als studente heeft meegemaakt, maar dat had achteraf gezien wel wat uitgebreider gemogen.

Van Dijk werkt naar een spannende ontknoping toe, die helaas enigszins voor de hand ligt. Vanaf halverwege het boek heb je als lezer door hoe een en ander in elkaar zit. Dat neemt echter niet weg dat ‘Ibiza’ een ideale thriller voor op vakantie is. Ik heb ‘m in het vliegtuig onderweg naar Kroatië gelezen en de vlucht vloog hierdoor voorbij.

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Ibiza
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 280
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 9789401605106