Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Parijs

Mika werkt als sportjournalist in Rotterdam en besluit op kerstavond naar Parijs te vertrekken. Ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby, die daar sinds een jaar woont, maar die ze al een paar dagen niet kan bereiken. In de besneeuwde lichtstad lijkt Abby van de aardbodem verdwenen.

Mika begint een wanhopige zoektocht en ontdekt een aantal onbekende kanten van haar zus, die een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika ooit had kunnen vermoeden. Als ze daarna een gruwelijke ontdekking doet, weet ze niet meer wie er uit het nieuwe leven van haar zus nog te vertrouwen is. En of ze zelf nog wel veilig is...

Vanuit hoofdpersonage Mika lees je het verhaal van ‘Parijs’, waarbij Kiki van Dijk ook een aantal hoofdstukken vanuit haar tweelingzus Abby voorbij laat komen. Die hoofdstukken scheppen aan de ene kant wat verwarring, maar blijken aan de andere kant ook wel voor een kleine verheldering te zorgen. Dat laatste ontdek je vooral als je de ontknoping aan het lezen bent. Dan komen er een aantal puntjes op de i. Interessant gedaan door de auteur.

Het verhaal leest lekker vlot, waardoor je als het ware door het boek heenvliegt. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je blijven lezen. Je wordt meegenomen in het verhaal; je bent heel benieuwd wat er met Abby is gebeurd en wat Mika allemaal over haar tweelingzus gaat ontdekken. Met Eric heeft Van Dijk een geweldig bijpersonage gecreëerd. Hij is grappig en behulpzaam, maar je hinkt continu op twee gedachten bij hem: is hij te vertrouwen of juist helemaal niet? Heerlijk!

De ontknoping van ‘Parijs’ is niet helemaal verrassend. De auteur geeft wat kleine aanwijzingen die je de goede richting in kunnen sturen, maar ze probeert je ook op het verkeerde been te zetten. Al met al is het een ideaal boek om tijdens een koude winterdag op de bank met een dekentje en een warm drankje erbij te lezen.

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Parijs
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401615990