Overslaan en naar de inhoud gaan

Kind Kind – Secret Scouts en de verloren Leonardo

Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen, verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze besluiten op onderzoek uit te gaan, omdat ze willen weten waar de schets eigenlijk precies vandaan komt. En wie weet, is het wel heel veel geld waard.

Hoe meer ze over de schets ontdekken, hoe groter het geheim lijkt te worden dat ze op het spoor zijn. Het zorgt ervoor dat de vier vrienden in een aantal gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien een lijk door Florence meenemen. Niet de meest alledaagse bezigheden voor tieners. Lukt het de vier om achter de waarheid te komen van ‘De Verloren Leonardo’?

Schrijversduo Dennis en Wendel Kind hebben onder de naam Kind Kind een spannende jeugdserie geschreven, getiteld Secret Scouts. Het eerste deel uit deze serie ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ laat meteen zien dat het een verhaal vol razendsnelle avonturen is. Geschikt voor jong en oud!

De auteurs hebben een prettige en beeldende schrijfstijl, waarbij de gebeurtenissen elkaar soms in een rap tempo afwisselen. De vier hoofdpersonages – Tom, Lisa, Sophie en Jack – zijn leuke tieners met elk hun eigen geheimen, angsten en krachten. Het verhaal komt als het ware tot leven voor de lezers, waarbij je echt het gevoel hebt dat je mee op avontuur gaat. Door de reizen naar het verleden is het spannend en leerzaam tegelijkertijd.

Met ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ beleef je een avontuur dat je misschien zelf wel in het echt zou willen meemaken. Voor (jonge) liefhebbers van spanning en avontuur is dit boek een aanrader. En gelukkig is het tweede deel inmiddels ook al verschenen, getiteld ‘Secret Scouts en de vermiste president’.

Auteurs: Dennis en Wendel Kind
Titel: Secret Scouts en de verloren Leonardo
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 316
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601398