Overslaan en naar de inhoud gaan

Kirsty Ferry – Het boekwinkeltje aan zee

Als schrijver Miles Fareham en zijn zoontje Elijah hun intrek nemen in het vakantieappartement boven de boekwinkel, wordt Jessies geduld aardig op de proef gesteld. Jessie heeft zich altijd ongemakkelijk gevoeld in de buurt van kinderen en Elijah is een geval apart.

Als ze achter het verhaal van de alleenstaande vader en zijn nieuwsgierige achtjarige zoontje komt, realiseert ze zich dat eerste indrukken vaak niet kloppen. Net als bij een boek, gaat er ook bij mensen achter de buitenkant vaak een bijzonder verhaal schuil.

‘Het boekwinkeltje aan zee’ is onderdeel van De Tempest-zussen-serie. Deze serie bestaat uit drie boeken en kan op willekeurige volgorde gelezen worden.

In eerste instantie komt Jessie niet als een heel aardig personage over. Ze doet bot tegen een vader en zijn zoontje en je vraagt je als lezer meteen af waarom dit is. Heeft ze een slechte dag of is er meer aan de hand? Naarmate je verder leest in het verhaal begin je Jessie meer te waarderen, maar die “slechte start” blijft nog wel lange tijd in je achterhoofd rondhangen. Miles en Elijah zijn daarentegen twee personages die je meteen in je hart sluit, zeker nadat je hun verhaal gelezen hebt. Wat een fijne man en wat een lief jongetje.

Kirsty Ferry weet met haar beeldende schrijfstijl de boekwinkel van Jessie als het ware tot leven te laten komen. Je waant je soms zelf even in die winkel en je wil het liefste ook even in elke kast een kijkje nemen wat voor pareltje erin staan. Echt heerlijk voor boekenwurmen!

Het verhaal van ‘Het boekwinkeltje aan zee’ verloopt niet geheel verrassend, maar Ferry weet gewoon een fijne roman neer te zetten. Je waant je heerlijk even in een andere wereld en dat kan iedereen wel eens gebruiken.

Auteur: Kirsty Ferry
Titel: Het boekwinkeltje aan zee
Serie: De Tempest-zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 145
Uitgeverij: Choclit NL
ISBN: 1230004597773