Overslaan en naar de inhoud gaan

Kirsty Ferry – Liefde in Taigh Fallon

Als Angel Tempest erachter komt dat haar beste vriend Zac het Schotse landhuis Taigh Fallon van zijn oudtante heeft geërfd, biedt ze direct aan het samen met hem te bezoeken. Daarvoor moet ze wel haar sieradenwinkeltje in Whitby een paar dagen sluiten, maar dat is geen probleem. Het vooruitzicht van een tripje naar de Schotse hooglanden is gewoonweg te verleidelijk.

In Taigh Fallon komt Angel voor een grote verrassing te staan. Niet alleen staat Kyle, de ietwat chagrijnige neef van Zac uit Canada, ineens voor de deur, maar Angel komt er ook achter dat het landhuis een familiegeheim verbergt. Niets is wat het lijkt in Taigh Fallon, zelfs de liefde niet.

‘Liefde in Taigh Fallon’ is onderdeel van De Tempest-zussen-serie. Deze serie bestaat uit drie boeken en kan op willekeurige volgorde gelezen worden.

De andere twee delen uit deze serie (’Zomer in Carrick Park’ en ’Het boekwinkeltje aan zee’) heb ik met veel plezier gelezen. Soms was het even wennen aan een personage, maar al met al zorgden beide boeken voor een aantal fijne leesuurtjes. Jammer genoeg was dat bij ‘Liefde in Taigh Fallon’ niet het geval.

Kirsty Ferry heeft met Angel Tempest een bijzonder en origineel personage neergezet. Dat is zeker waar. Echter kost het je als lezer best wat moeite om haar te begrijpen en te doorgronden. Op zich is daar niets mis mee, alleen duurt het binnen dit verhaal wel heel lang voordat je een duidelijk beeld van haar hebt gekregen. Daardoor leg je het boek gemakkelijk even weg en dat is jammer.

Niet alleen het hoofdpersonage zorgt ervoor dat je niet lekker in het verhaal komt. Dat geldt ook voor de schuingedrukte fragmenten, die zich in een verleden lijken af te spelen maar wel vrij wazig overkomen. Het kan iets te zweverig overkomen en dat zorgde er bij mij voor dat ik regelmatig afhaakte binnen het verhaal. Ferry wist mij met ‘Liefde in Taigh Fallon’ helaas niet voldoende te boeien.

Auteur: Kirsty Ferry
Titel: Liefde in Taigh Fallon
Serie: De Tempest-zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 145
Uitgeverij: Choclit NL
ISBN: 1230004502005