Overslaan en naar de inhoud gaan

K.R. Alexander – Het poppenhuis

Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos.

Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel angstaanjagende poppen.

Ken je de Kippenvel- en de Fear Street-boeken van vroeger nog? Als meisje heb ik die verslonden. Ik had alle boeken in mijn boekenkast staan en ik vond ze geweldig om te lezen. Hoe leuk is het dat Uitgeverij Kluitman nu een nieuwe spannende serie voor jonge kinderen heeft uitgebracht, onder de noemen ‘Horrorland’.

K.R. Alexander weet de aandacht van de (jonge) lezers meteen vanaf het begin van ‘Het poppenhuis’ te trekken. De spanning wordt direct opgevoerd en je nieuwsgierigheid is gewekt. Wat daarna volgt, is een spannend verhaal dat van het begin tot het einde boeit. Je wil lekker door blijven lezen om te ontdekken wat er nu allemaal aan de hand is in dat grote bos.

Josie is een leuk personage dat aansprekend is voor de jonge doelgroep. Ze krijgt te maken met een verhuizing waar ze niet op zit te wachten en ze vindt het verschrikkelijk om “het nieuwe kind” te zijn. Dit soort gevoelens zullen herkenbaar zijn voor de primaire doelgroep.

Alexander heeft met ‘Het poppenhuis’ een fijn eerste deel uit de Horrorland-reeks geschreven. Deze serie kan zeker net zo populair worden als de Kippenvel- en Fear Street-reeksen.

Auteur: K.R. Alexander
Titel: Het poppenhuis
Serie: Horrorland
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020623819