Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Alblas – Het magische verhaal van de Verteller

De 19-jarige Lucy staat op het punt om haar vleugels uit te slaan. Klaar om op eigen benen te staan, te gaan studeren, lol te maken. Het plan is om samen met haar nichtje Emma in Berlijn te gaan wonen, maar al meteen bij aankomst loopt dit allemaal heel anders. Het lijkt erop dat Lucy het in haar eentje moet zien te redden.

Gelukkig is er Eli, die charmante jongen die zich over Lucy ontfermt. Eli met zijn bijzondere vermogen om haar te lezen als een open boek. Lucy voelt zich meteen op haar gemak bij hem. Het lijkt wel of hij haar nog beter kent dan zij zelf… Langzaam komt bij Lucy het besef dat er misschien wel iets heel anders speelt in haar leven. Maar wat is dat precies? En staat Lucy open voor meer dan het zichtbare?

‘Het magische verhaal van de Verteller’ begint vrij rustig. In het begin van het verhaal lijkt er namelijk niet zoveel te gebeuren. Laura Alblas geeft haar lezers de tijd om aan de verschillende personages te wennen en om ze wat beter te leren kennen. Dat zorgt er helaas wel voor dat je in eerste instantie niet lekker in het verhaal komt. Je weet niet zo goed wat je met Lucy en vooral Emma aan moet en wat nu precies de rol van Eli en zijn baas in het verhaal zullen zijn. Maar naarmate het verhaal vordert, gebeurt er meer en ontdek je hoe een en ander in elkaar steekt.

Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld. Als lezer weet je daardoor soms meer dan de personages zelf. Altijd interessant als een auteur daarvoor kiest. Wat ‘Het magische verhaal van de Verteller’ extra leuk maakt, zijn de verwijzingen naar The Beatles. Alblas blijkt een hele grote fan van deze groep te zijn. Ze gebruikt delen uit liedjes als titels voor haar hoofdstukken en ze verwijst regelmatig naar deze bekende groep. Dat zullen Beatles-fans zeker kunnen waarderen.

De ontknoping is verrassend en soms niet altijd even geloofwaardig, maar het past wel binnen het verhaal en binnen het genre. Liefhebbers van fantasy-achtige boeken zullen dit verhaal met plezier lezen en hebben wellicht vaker te maken gehad met dit soort eindes.

Auteur: Laura Alblas
Titel: Het magische verhaal van de Verteller
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 338
Uitgeverij: Mijnbesteller.nl
Website: www.hetmagischeverhaal.nl
ISBN: 9789463983600